Jdi na obsah Jdi na menu

3. čtvrtletí je tady

7. 4. 2024

Vážení rodiče,

čas pádí jako splašený kůň a my se dostáváme k dalšímu čtvrtletí. Od vysvědčení jsme zažili mnoho volných dnů v rámci prázdnin, ale také spoustu činností, projektů a dalších aktivit ve škole. S dětmi se každý den zlepšujeme v mnoha oblastech a nemáme vždy čas na známkování, protože ještě trénujeme a dolaďujeme. Protože jsme však v poločase pololetí, v systému Bakaláři naleznete aktuální hodnocení. Ve čtvrtek 18. dubna se můžete, ale nemusíte, za mnou zastavit od 16 do 18 hod. v rámci konzultací. Pokud by vám tento termín nevyhovoval a chtěli byste se mnou hovořit, napište a domluvíme se. Na konci roku v červnu pak plánuji naše setkání ve formátu učitel + rodič + žák, kde společně probereme, co jsme se nového naučili a kam se posunuli.

Na závěr mám několik drobnějších proseb:

1. Některé děti začínají zapomínat domácí úkoly, sešity a jiné pomůcky, což jim pak zrovna nepomáhá, takže bych vás poprosil o občasné připomenutí, že mají nějaké povinnosti. Nechci, abyste tuto činnost dělali za ně, protože cílem je jejich samostatnost bez mého či vašeho "policejního dohledu", jen taková menší podpora.

2. U domácích úkolů ze Čtení s porozměním  mnoho dětí nedělá celý úkol, tedy neodpoví na všechny otázky, což je škoda. Opět zde nechci, abyste je nějak speciálně kontrolovali, spíše jen připomněli, že někdy je otázek více.

Závěrem bych chtěl říct, že se mi s vašimi dětmi pracuje a spolupracuje skvěle a práce s nimi mě každý den baví. Všem přeji pevné zdraví a chuť být stále zvídavým a pracovitým školákem, i když někdy rošťákem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odstrčilíková - Informace

7. 4. 2024 18:43

Děkujeme za informace.
Ve čtvrtek 18.4. přijdu na konzultace.