Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v pátek 1. října

1. 10. 2021

Dnes přišlo do školy posledních sedm statečných. Zdá se, že třídní virus je nezastavitelný. Držím palce posledním dvěma mládencům, aby mu odolali.

V první hodině jsme nejprve uvolnili ruce a pak navzájem pozorovali kamarády, jak píší dva řádky na straně 15. Hlavní důraz jsme dávali na správný posed, obě ruce na stole, nekřivíme se, tužku drží tři kamarádi, kteří netlačí a snažíme se o dodržení výšky, šířky, tvaru a sklonu. Většinou nám to šlo moc hezky a každým dnem se ještě zlepšujeme. Abychom nepadli vyčerpáním, hráli jsme hru na písmeno a odměnili se Šikulíkem do ŽK.

V matematice jsme si rozdali kartičky s tečkami a zkoušeli skládat různé nerovnosti a porovnávali jsme čísla mezi sebou. Pak jsme zvládli na straně 17 cvičení 1, 2, 3, 4. Ve zbytku hodiny jsme hráli na Bumbrlíka a také jsme zkoušeli nejtěžší variantu hry Bengál.

Ve třetí hodině jsme postupně zvládli v ŽA všechny úkoly na straně 22 a pak hráli slovní hru s kartičkami. Zjistili jsme, že umíme poznat a přečíst všechna probraná písmenka a už zkoušíme i první slabiky.

V poslední hodině jsme hráli "virovou honičku" a pak jsme se kutáleli, převalovali a trénovali na žíněnce. V závěru jsme dokonce zkusili první část pohybu stoje na hlavě. Ale pozor, zatím jen rovnováhu s nohama na zemi.

A zazvonil zvonec a dalšího týdne je konec. Zdravíme všechny marody, posíláme léčivé vlny a věříme, že až se dokašlete a dopotíte, přijdete zpátky do školy, protože nám moc chybíte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář