Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v pondělí 1. listopadu

1. 11. 2021

Zdravím všechny děti, které dnes nemohly dorazit do školy a doufám, že se vám daří alespoň trošičku lépe. Ve škole se nás dnes sešlo deset a po otestování jsme se pustili do povídání s Arnoštem, kterému jsme vyprávěli o tom, co jsme přes prázdniny četli, psali, počítali, vyráběli a zpívali.

Ve druhé hodině jsme si četli písmena a slabiky z tabule a zjišťovali, jestli se nám písmenka nevykouřila z hlavy. Pravda, mnoho dětí by potřebovalo pořádně potrénovat, ale někteří čtou svižně a bezpečně. Také jsme zkoušeli vyhledávat slova v ŽA na straně 35 a také hledat první písmenko ve slovech z obrázků. Také jsme si zazpívali.

V matematice jsme se učili psát číslici 5, kterou jsme postupně psali do fialky - 3 řádky a do matematického sešitu na straně 32 - 2 řádky. Psaní jsme prokládali pohybovými a karetními hrami.

V poslední hodině jsme vyvozovali nové písmeno - P. Opět jsme hráli hru na písmeno, modelovali, vymýšleli slova na p, jaké by p mohlo být (pěkné, pruhované, puntíkované, porouchané,....), také jsme modelovali, vytleskávali a kroužkovali v ŽA na straně 36, kde jsme splnili polovinu úkolů. Na závěr jsme si opět zazpívali.

Domácí úkol - matematika strana 32 - 3 řádky velkých číslic

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář