Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v pondělí 11. října

11. 10. 2021

Dnes se nás sešlo 15, což je skvělé číslo! Bohužel, stále je zde velká skupinka smrkajících a kašlajících dětí, tak nevím, jak dlouho nám tak vysoké číslo zůstane.

Hned po přivítání jsme pověděli Arnoštovi, jak jsme se měli o víkendu a hned pak jsme si četli slabiky z tabule. Navštívili jsme také ŽA a dokončili stranu 26. Na závěr hodiny jsme si také zahráli hru na vysílač.

V matematice jsme si dnes povídali o tvarech - kruh, trojúhelník, čtverec a obdélník. Abychom si je dobře uvědomili, hledali jsme je po třídě i v reálném životě a modelovali z plasteliny. Na straně 22 jsme splnili většinu úkolů. Na závěr hodiny každý dostal kouzelnou krabičku, ze které se po chvíli vyklubaly čtyři čtveřice tvarů, z nichž jsme sestavovali obrázky.

Ve třetí hodině jsme splnili většinu úkolů na straně 27 a v uvolňovacích cvicích jsme dokončili stranu 19. Tato činnost se nám protáhla i do čtvrté hodiny, kde jsme ještě navíc řešili fotky. Některé děti si dnes fotky odnesly, jiné mají zapsánu částku v žk.

Domácí úkol - čtení písmen, slabik a slov z papírku. Pokud ještě dětem nejde čtení slabik rovnou, mohou si přečíst nejprve obě písmena a pak se pokusit je spojit. V tomto období je důležité bez zaváhání rozlišit a přečíst jednotlivá písmenka. Postupně ale bude dobré i zvládání slabik. Třeba slabiku MA už bychom mohli poznat všichni. Držím vám palce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář