Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v pondělí 8. listopadu

8. 11. 2021

Dnes ráno jsme se opět testovali a jeden z testů byl pozitivní. Tento žák má zítra PCR test a uvidíme, jak to dopadne a jak nám to hygiena vymyslí.

Ve druhé hodině jsme testovali naše psaní ve fialce, kde na straně 28 každý samostatně napsal dva řádky po předchozím rozcvičení. pak jsme hráli u tabule čtecí hru a na závěr hodiny jsme si vyprávěli příběhy z kartiček ze hry Povím ti, mami.

Třetí a čtvrtou hodinu jsme měli matematiku. Nejprve jsme se učili rozkládat. Postupně jsme si rozklady modelovali v lavici pomocí žetonů a také na tabuli s obrázky. Zvládli jsme všechny úkoly na straně 35. Pak jsme prověřovali, co už umíme a postupně plnili úkol 3, 4 a 7 ze strany 36. Mezi úkoly jsme hráli hru Swish pro starší děti a také kostkový závod na porovnávání čísel.

Domácí úkol - matematika strana 36/5, 6

Ve škole jsme si také pod lavicí nechali prvouku, která proběhne zítra. Děti si mají přinést fotografie všech členů rodiny, pokud to bude možné. V prvouce si budeme o rodině povídat a s fotografiemi to bude větší zábava. Pokud nemáte, nevadí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Michaela Nováková - jejda

9. 11. 2021 9:56

Dobrý den, to se ten Honzík asi nebude mít ve středu kam vrátit. Pokud půjde třída do karantény, budete chtít poslat jeho domácí práci ať ho můžete na čtvrtletí oznámkovat?
Děkuji Nováková

Petr Kovář - Odpověď na dotaz

9. 11. 2021 13:34

Do karantény by nešly všechny děti, takže pokud by tato situace opravdu nastala, tak některé děti by byly ve škole a některé doma. Mám vymyšlenou takovou výuku, aby to pro všechny bylo přínosné a udržitelné. Vzhledem k rychlosti hygieny se ale nebojím, že by k tomu došlo v tomto týdnu. Uvidíme.

Svatonská - Dotaz

8. 11. 2021 13:17

Dobrý den, prosím, kdy byl poslední kontakt s tímto dítětem?

Petr Kovář - Re: Dotaz

8. 11. 2021 19:33

Kontakt proběhl v pátek, tak uvidíme. Držím nám palce.