Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v úterý 25. ledna

25. 1. 2022

Ráno jsme odstartovali zjednodušenou hrou Dixit, ve které si děti navzájem popisovaly tajemné obrázky, čímž rozvíjely slovní zásobu. Pak jsme dočetli ve slabikáři stranu 31 a pustili se do rozcvičování na psaní. Dnes jsme se naučili dvě písmenka najednou - v a y.

V písance jsme pak trénovali jak na straně 14, tak na straně 21.

Ve druhé hodině jsme měli matematiku, kde jsme se naučili sčítat do 9. Nejprve jsme ale napsali jeden řádek devítek. Pak jsme postupně plnili úkoly ze strany 9 a pracovali i s kartičkami z koberce. V závěru jsme si zahráli hru Pětiprst.

Ve třetí hodině jsme se rozdělili na dvě skupinky, kdy jedna dopsala stránku v písance a druhá se mnou četla. Pak se úlohy vyměnily. Následoval diktát tří slov na posledním řádku v písance a pak jsme se pustili do čtenářského experimentu. Děti četly příběh, který měly za domácí úkol, ale musely být v neustálém pohybu. Byla to síla.

Ve dvou posledních hodinách jsme vyráběli zimní čepici s bambulí.

Domácí úkol - čtení v sešitu ke slabikáři na straně 13 dole - děti nesmí číst v sedě, ale v jakékoliv jiné poloze, případně v pohybu. Doufám, že se všichni pobaví. Druhým úkolem jsou 4 řádky v písance na straně 15. Stále probíhá lednová švihadlová výzva.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář