Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v úterý 9. listopadu

9. 11. 2021

Dnes byly ve škole s námi i studentky z pedagogické fakulty a pozorovaly, jak to našim dětem jde. V první hodině jsme si povídali v rámci prvouky o rodině a jejích členech, vše hezky doplnily fotky, které si většina dětí přinesla, takže vás moc chválím. Na straně 20 si pak každý svou rodinu nakreslil, vřele doporučuji k nahlédnutí.

Ve druhé hodině jsme vyvozovali nové písmenko - U. Trhali, modelovali, tleskali, kroužkovali a hráli hru na písmeno, to byla naše činnost. V rámci pokusu jsme také zjistili, že plastelinové umyvadlo nepropouští vodu, ale proti rozlití nás neochrání. Postupně jsme také splnili úkoly v ŽA na straně 40.

Na začátku třetí hodiny si pak každý napsal samostatně další dva řádky ve fialce a byl ohodnocen známkou. Bylo pár jedniček, hodně dvojek a přistálo i několik trojek, takže děti už ví, že musí zvýšit kvalitu práce. Další pokus je zítra. Ve zbytku hodiny jsme měli matematiku. Pomocí kartiček jsme rozkládali čísla, a počítali v sešitě na straně 37.

Ve čtvrté hodině jsme si vyrobili skládačku ze strany 37 a po několika složeních jsme si ji i nalepili. Také jsme ještě dokreslovali rodinku v prvouce.

V poslední hodině jsme vyráběli originální návrhy na deštníky. Vyprávět si o nich budeme zítra hned ráno.

Domácí úkol - matematika strana 38/1, 2, 3

Vřele také doporučuji krátké čtení čehokoliv v ŽA, protože jistotu potřebují získat skoro všichni.

Čekáme také na výsledek PCR testu a vyjádření hygieny. Jakmile budu mít informace, hned vám vše napíši.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář