Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve čtvrtek 14. října

14. 10. 2021

Dnes jsme byli moc šikovní a práce se nám dařila. V první hodině jsme se zlepšovali ve čtení. Hodně jsme pracovali ve dvojicích a navzájem se hodnotili, k čemuž nám sloužily úkoly na tabuli a v ŽA na straně 30, v závěru jsme si zahráli slovní hru. Společně jsme také probrali skutečnost, že dodržovat pravidla hry je dobré a má to řadu výhod.

Ve druhé hodině jsme se seznámili s novým znaménkem, které nám umožní sčítat čísla. Zvládli jsme stranu 24, museli jsme ale pracovat ve vyšší kvalitě, protože už umíme psát číslice a znaménka správně. Někdo gumoval více, někdo méně. Rozhodně ale budeme držet vysokou laťku všeho, co napíšeme. Také jsme společně vytvářeli pomocí svých těl geometrické tvary. Zvládli jsme to jako jednotlivci, dvojice, trojice, čtveřice i celá třída dohromady.

Ve třetí hodině jsme zavzpomínali na vlaštovky, které již jsou v teplých krajích. Nejdříve jsme štíhlé kličky vlaštovičky zkoušeli na tabulkách s fixy a pak i v uvolňovacích cvicích. V rámci odpočinku jsme s namalovanými vlaštovkami létali po třídě. Postupně se nám dařilo vylepšovat kličku od tlusté velryby až po štíhlou vlaštovičku. Tento prvek je moc důležitý, protože horní klička se nachází v sedmi psacích písmenech. Takže dnes jsme se naučili sedm nových písmen? No skoro.smiley

V poslední hodině jsme postupně tančili, rozezpívávali se, zpívali novou píseň, lepili si ji do sešitu, malovali, hráli na hudební nástroj podle barevných not, poslouchali hudební ukázky, zkrátka jako vždy jsme měli plné ruce a hlasivky práce.

Domácí úkol - dva řádky v uvolňovacích cvicích. Prosím o důsledný dohled, aby děti dodržely sklon a celkový tvar. Je to moc důležité. Ikdyž se ve čtení každý den zlepšujeme, některé děti by určitě potřebovaly ještě i domácí trénink slabik, aby se cítily jistěji. Živá abeceda je k dispozici.laugh

A na závěr jedna výzva. V rámci barevného týdne je zítra poslední možnost zazářit. Najdete doma něco pruhovaného?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář