Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve čtvrtek 2. prosince

2. 12. 2021

Ráno jsme si zazpívali jazykolamovou píseň a pak se rozdělili na dvě čtenářské skupiny a pilně četli slova z kartiček. Pak jsme ve slabikáři na straně 6 spojovali slabiky, aby nám vznikla nová slova.V poslední části hodiny jsme se rozcvičili a krásně napsali zbývající řádky v písance na straně 10.

Ve druhé hodině jsme se věnovali řadě čísel od nuly po desítku. Nejprve jsme hráli hru s několika obměnami a pak se přesunuli ke kartičkám, které jsme skládali v různých částech třídy, do různých tvarů, ale vždy ve správném pořadí 0 - 10. Na závěr jsme splnili úkoly v sešitě - 1, 2, 4/54.

Ve třetí hodině jsme se na začátku opět rozdělili na dva týmy. Tentokrát jsme skládali písmenka a karty s obrázky a slovy. Pak jsme napsali dva řádky v písance na straně 11 a dokončili úkoly ve slabikáři na straně 6. Každý si také zkusil čtenářský kulomet, kdy jsem v rychlém sledu pokládal před děti slova a jejich úkolem bylo je přečíst dříve než přistálo další slovo. Mnoha dětem se to podařilo, dobré bylo i to, že stačily přečíst alespoň první slabiku.

V poslední hodině jsme si vyprávěli o vánočních tradicích s příběhem o Ježíškovi, o svobodném myšlení, víře a zpívali některé vánoční písně a koledy. Také jsme si pustili píseň novou - spirituál Bim, bam - a doprovázeli jej hrou na orffovy hudební nástroje.

Domácí úkol - písanka strana 11/3 řádky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář