Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve čtvrtek 21. října

21. 10. 2021

Dnes ráno jsme se sešli před školou, kde jsme si definitivně potvrdili, že naše děti byly v uplynulých dnech v kontaktu s pozitivním žákem ve školní družině. Domluvili jsme se, že dnes budeme bokem od ostatních dětí a všichni si uvnitř necháme roušku. Musím děti pochválit, že to zvládly bezvadně. Nyní tedy očekávejte zprávu, zda Vás karanténa čeká nebo ne. Předpokládám, že větší část našich dětí do karantény půjde, ale vše záleží na hygieně, která vše nařizuje a koordinuje.

Dnes jsme se neučili v naší třídě, ale byli jsme ve školní kuchyňce. Nejprve jsme pozorovali krásné obrazy na stěnách a také si o nich povídali. Pak jsme si četli domácí úkol a šlo nám to moc hezky. Rozcvičili jsme tlapky a začali v uvolňovacích cvicích trénovat číslici 4. Napsali jsme dva krásné řádky.

V matematice jsme pokračovali v trénování čtyřky a napsali jeden řádek ve fialce. Chvíli jsme hráli hru Cortex a zase se pustili do psaní čtyřky, tentokrát  v sešitě matematiky na straně 28. Následoval krátký taneček a ještě jeden řádek velkých čtyřek. Na straně 29 jsme si pak vše vyzkoušeli v praxi a zvládli úkol 1 a 2. V úplném závěru jsme na straně 21 zkusili napsat cvičení 1 a 2. Všichni dostali jedničku do ŽK!

Třetí a kousek čtvrté hodiny jsme byli venku, kde jsme při chůzi skládali písmenka na koberečcích, lozili po prolézačkách, poznávali stromy, hledali kaštany a báječně se prošli, abychom podpořili naši imunitu. Na závěr jsme se vrátili do našeho azylu a postupně dokončili v ŽA na straně 32 a 33 všechny úkoly. Také jsme si skládali dvojice kartiček - slovo a písmeno, slovo a slabika.

Domácí úkol - v matematice poslední dva řádky velkých čtyřek.

Moji milí, všem nám přeju hlavně pevné zdraví a uvidíme, s kým se zítra potkáme ve škole a s kým až po prázdninách. Opatrujte se.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pavel Nálepa - Domácí výuka

21. 10. 2021 18:45

Je super, že podrobně rozepisujete, co jste v hodinách dělali - s Ondrou jsme to odpoledne všechno prošli a dodělali, včetně domácího úkolu. Díky!

Daniela Platošová - Výuka zítra

21. 10. 2021 13:40

Dobrý den, zítra opět vyzvednete před školou nebo půjdou děti samy do třídy?
Děkuji DP

Petr Kovář - Re: Výuka zítra

21. 10. 2021 17:55

Děkuji za připomenutí. Děti, které zítra přijdou, vyzvednu v 7:50 před školou.