Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve čtvrtek 30. září

30. 9. 2021

V poslední den měsíce září jsme se po přivítání pustili s chutí do díla. Hezky jsme si připravili tlapky na psaní a pak zvládli v uvolňovacích cvicích stranu 14. Když jsme dopsali, zkoušeli jsme číst písmenka a pak i nové slabiky. Kromě jiného nám k tomu pomohla i strana 21 v ŽA. V závěru hodiny jsme skládali písmenka na koberečku. Dnes se nám dokonce povedla celá věta!

V matematice jsme dnes porovnávali. Naučili jsme se význam nových znamének a po porovnání všeho možného jsme zvládli stranu 16. Rozdali jsme si také nové kartičky se znaménky.

Ve zbylých dvou hodinách jsme se seznamovali v rámci části projektu Toulky českou minulostí s pověstmi a historií naší země. Nejprve jsme si četli a vyprávěli o Horymírovi a Šemíkovi a pak si šli své Šemíky osedlat a přeskočit s nimi troje hradby. Také jsme si povídali o Krokových dcerách - Kazi, Teta a Libuše, kterým jsme stavěli hrady. Učili jsme se komunikovat ve skupině, respektovat druhé a překonávat překážky.

Domácí úkol - Počítání s dráčkem - pro nemocné ke stažení zde:  Počítání s dráčkem - pojmy nahoře, dole, nad, pod.doc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aneta Mladějovská - Domácí škola

30. 9. 2021 15:52

My dnes vymyslely, že malá lama má mámu, dívali jsme se na Dějiny udatného českého národa kvůli svatému Václavovi, ale pro prvňáčka to moc neposloužilo. Stranu šestnáct v matice už máme hotovou, asi jsem někde udělala chybu,ale to nevadí, angličtina nám doma moc nejde, tak budeme pilovat jinde. Dneska už jsem Tabi slíbila, že jí ty články od Vás nebudu číst, je vždy smutná, že nemůže být ve škole

Odstrčilíková - DÚ

30. 9. 2021 15:12

Děkujeme za úkoly, pro dnešek máme splněno...uf.