Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve čtvrtek 7. října

7. 10. 2021

Dnes jsme pracovali jako draci. Ráno jsme si zahráli hru "Co se změnilo" a pak jsme splnili některé úkoly v ŽA na straně 25. Následoval přílet koberečků a my zkoušeli skládat písmenka, slabiky i slova. Pro některé děti to bylo velmi náročné. Bezpečně umí přečíst slabiky jen několik dětí, zde ještě musíme trénovat.

V matematice jsme dokončili stranu 18 a pohráli si s kartičkami. Ve druhé části jsme pak zkoušeli napsat jedničku na straně 19, zbytek stránky máme za domácí úkol. Děti musí přijmout, že první čára jde nahoru a stranou, druhá pak míří na naše bříško. Vše ještě vylepšíme vytočením sešitu, aby naše číslice a písmenka měly správný sklon. Hráli jsme také hudebně pohybovou a počítací hru. V psaní číslic jsme pokračovali i ve třetí hodině až do úplného vyčerpání. Za odměnu jsme si pak četli pohádku Silák Janek z knížky Sedm Janků a drak sedmihlavec.

V poslední hodině jsme tančili, rozezpívávali naše hlasivky, zpívali písničky s doprovodem kytary, klavíru i celého orchestru a dokonce hráli i z barevných not. To jsme muzikanti!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář