Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve středu 13. října

13. 10. 2021

Dnes jsme se sešli v plném počtu, což se nám naposledy podařilo 2. září. Hurá, jen ať to tak zůstane.

V první hodině jsme mohutně trénovali čtení v ŽA na straně 28 a 29, zkoušeli doplnit písmenka do slov a vše jsme zakončili napsáním dvou řádků dvojek v uvolňovacích cvicích. V průběhu hodiny jsme si také povídali o tom, jak je důležité neopisovat od kamaráda vše, co vidíme. Vysvětlili jsme si, že chyby nás učí a díky nim se zlepšujeme. Pokud jen opisujeme, nikdo nám nemůže pomoci se s chybou poprat a něco se naučit. Heslo tedy zní:

CHYBA JE KÁMOŠ, NE PRŮŠVIH!

Ve druhé hodině jsme měli angličtinu a velmi jsme si užili příběh, ve kterém...., ale to vám děti určitě rády poví samy.

Ve třetí hodině jsme si v rámci prvouky povídali o tom, jaké práce se dělají na zahrádkách na podzim a většinu času jsme si vyzkoušeli hrabání listí venku před školou. Společně jsme nahrabali pěkně velkou hromadu.

V poslední hodině jsme měli tělocvik, kde jsme trénovali vedení míče a přihrávky ve fotbale a pak si i zahráli minizápasy dva proti dvěma. Řádně unavení jsme pak odešli do družiny.

Domácí úkol - v uvolňovacích cvicích dokončit stranu 2 - číslice 2.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aneta Mladějovská - Chyba

13. 10. 2021 16:11

Chyba je kámoš, děkuju za to, snad k přesvědčení pomůže i Vaše autorita, doma to omíláme pořád dokola, ale dcera nám pořád nevěří, že je to pravda

Petr Kovář - Re: Chyba

14. 10. 2021 12:37

Je to tak, chyba je kámoš. Dnes jsem dětem říkal, že i my dospělí děláme spoustu chyb a že se z nich poučíme, tedy alespoň občas, že?