Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo ve středu 8. září

8. 9. 2021

V první hodině jsme pracovali s inteligentní plastelinou, tabulkami a fixy a také jsme zvládli slalom v uvolňovacích cvicích, hráli na ozvučná dřívka a také zpívali. Ve druhé hodině jsme si podepsali a pověsili krásná sluníčka, která jsme malovali včera. Všem se moc povedla, takže jsme si do žákovské knížky napsali poctivou jedničku. Pak jsme si povídali o škole a plnili úkoly v pracovním sešitě z prvouky na straně 5. Ve třetí hodině jsme měli poprvé angličtinu. Každý žák dostal učebnici a pracovní sešit ze série Happy House. Seznámili jsme se s rodinkou, naučili se pozdravit a kromě zpěvu a tanečku jsme také v závěru hodiny zvládli ne zrovna lehké poslechové cvičení v pracovním sešitě. Většina dětí úkol zvládla a získala velikou jedničku. Někteří jedničku nezískali, ale byli pochváleni za snahu. V poslední hodině jsme se vydali do tělocvičny, kde jsme si ukázali šatny, wc a hlavně cvičební plochu, kde jsme si zahráli na vlka a ovečky. Domluvili jsme se, že při cvičení nebudeme mít řetízky, hodinky, prstýnky a náramky, abychom sobě nebo někomu neublížili. Tři děti neměly cvičební úbor, takže musely sledovat dění jen z lavičky.

Pravidlo z dneška: V angličtině je dobré se snažit mluvit. Nevadí, když se to nepovede, příště to bude lepší a pak nejlepší. Kdo nic nezkusí, nic se nenaučí.

Domácí úkol: Dnes jsme si také zadali první domácí úkol. Děti si jej označily červeným kroužkem nebo puntíkem. Pokud by jej nenašly, tak malá nápověda - živá abeceda strana 2 dole. Děti mají za úkol ukázat, jak správně drží tužku tři kamarádi, mají obě ruce na stole a krásně rovně sedí. Na tužku a pastelky netlačíme, aby nás nebolela ruka. Hodně zdaru!

Zítra se scházíme až v 8 hodin před jídelnou, protože opět proběhne testování. Kdo se testovat nemusí, stačí když dorazí před školu až v 8.30 a já si jej od rodičů převezmu. Pozor na pozdní příchod, děti se pak testují s jiným učitelem a jinde, což by je mohlo vyvést z rovnováhy. Odpoledne se pak sejdeme na třídních schůzkách.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aneta Mladějovská - Dnešní den

8. 9. 2021 15:47

Dcera mě dneska pozdravila podle Vašich instrukcí, tak jsem jí anglicky odpověděla: Hello, my sweet girl. Povídali jsme si i tom, proč opravdu jedničky nejsou zadarmo, když v životě není nic zadarmo, a že to, co zadarmo je, pak většinou za nic moc nestojí. Angličtina prý byla dneska nejlepší věc i bez jedničky a ještě byl báječný tělocvik a hra na ovečky a vlky

Petr Kovář - Re: Dnešní den

9. 9. 2021 13:09

To je rajská hudba pro mé uši!